Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Протестиращи блокираха булевард Сливница във Варна, насочват се към центъра







На снимките се вижда кръстовището между булевард Сливница и ул. Вяра (до дом Младост).

Видео:



Ако случайно някой се интересува срещу какво (и за какво) протестирам аз - да прочете какво писах тук.

Казват, че хората не знаели какво искат. Това не е съвсем така. Хората знаят какво искат, но проблемът е, че искат различни неща. Дори и когато искат едно и също нещо (примерно да живеят по-добре) - те искат това да стане по различни начини. Едни искат това да стане като им дадат да точат повече еврофондове (примерно да им дават субсидии за дишане - ако дишаш - получаваш субсидия). Други искат държавата да им пречи по-малко за да могат да си гледат работата вместо да се борят с държавната бюрокрация - т.е. искат сами да си подобрят живота (спазвайки правилата на пазарната икономика), но не искат държавата да им пречи. Добър начин държавата да пречи по-малко е да се намали законодателството. Една нищожна част от законите служи за защита на правата на хората и гарантиране на честна конкуренция (за да може пазарната икономика да работи трябва да има държава, която да следи за спазване на правилата - сделките да стават доброволно, да няма картели и т.н.). Другата (по-голяма) част от законите е написана под натиска на лобистите. Тези закони ако се премахнат, хората ще имат възможност (възможност!) да си подобрят живота сами. Поне тези от тях, които са добри в това, което правят. Това е добър стимул да се образоваш и да бъдеш добър в това, което предлагаш на пазара.

Изчетох доста от исканията, издигани от протестиращи от последния месец. Някои са смислени, но повечето са лозунги без конкретно съдържание. „Искаме Велико народно събрание“ – с каква точно цел? Защото почти всички нужни ни промени може да ги направи и обикновено Народно събрание. „Искаме граждански контрол върху държавата“ – по какви механизми? Защото и сега си имаме механизми за целта – къде е гаранцията, че новите ще работят? Григор Гачев

Цялата статия: Григор Гачев: Срещу монополите в електроснабдяването

Искам да благодаря на нашите управляващи за ниските цени на тока, които имаме. В България цените на електрическата енергия са най-ниски в целия ЕС. Въпреки злоупотребите и екофашисткото законодателство. Би било чудесно да се прекрати производството на енергия по скъпи начини, обаче това няма как да стане - ЕС ни налага екофашистко законодателство, което няма как да не спазваме (определена част от енергията трябва да се произвежда от скъпи възобновяеми източници и после да се продава на непазарно високи цени).

Щом цените на тока в България са най-ниските в ЕС - значи злоупотребите не са много. За да се намали цената на тока трябва да се затворят скъпите електрически централи. Обаче това няма как да стане без да се нарушат купища закони, включително и директиви на ЕС.

Искам да изразя възмущението си от факта, че повечето българи възприемат образа на ЕС положително.

Българите възприемат най-положително образа на ЕС в сравнение с останалите европейци, участвали в проучване на Евробарометър. Данните бяха разпространени от Европейския парламент и са свързани с предстоящите през 2014 г. избори за евродепутати. Общо 61% от българските граждани намират образа на ЕС за положителен, като най-близо до този резултат са румънците с 58 на сто одобрение. Най-отрицателно настроени са гражданите на Великобритания . Едва 22% от тях през юни са отговорили, че виждат Общността в положителна светлина. Средно за ЕС положителните отговори са 40 процента.Mediapool.bg

Много от проблемите ни (включително и високите цени на тока) са наложени от ЕС. Тоест трябва да гледаме на ЕС не като решение на проблемите ни, а като източник на много от проблемите ни.


Йордан Янков

БЪЛГАРИЯ Е НЕДОРАЗУМЕНИЕ!

По улиците демонстрират малоумници, които искат да се премахнат монополите чрез национализация - тотална монополизация. ПЪЛЕН АБСУРД!!!

Същите тези хора сочат за светъл пример Албания, която изгонила ЧЕЗ. ЧЕЗ е изгонен от Албания, защото не успял да намали кражбите на ток в Албания. Значи вместо да се оправи гнилата съдебна система, която не може да наложи ред и закон и да пресече кражбите, се гони фирма, на която не и е работата да гони и да съди цигани, албанци и българи, които не си плащат тока. ПЪЛЕН АБСУРД!!!
За да се хареса на по-горните малоумници, малоумният ни министър-председател Бойко Борисов уволнява председателя на ДКЕВР, и строява новия председател като ученичка на изпит, в КРЕЩЯЩО НАРУШЕНИЕ на европейските директиви, които ИЗИСКВАТ НЕЗАВИСИМОСТ на ДКЕВР от правителството, чието нарушение на тези директиви струва на страната ни повече от 8000 евро на ден! ПЪЛЕН АБСУРД!!!

Малоумната ни опозиция е толкова тъпа, че дори не осъзнава какви тъпотии върши министър-председателя! Не само това – тя активно започва да приглася на малоумните протестиращи, които искат премахване на монополите с тотален монопол! ПЪЛЕН АБСУРД!!!

Медиите са ни интелектуална клоака! Вместо да се погрижат малоумниците по улиците, малоумниците в правителството и малоумниците в опозиция да видят ПЪЛНИЯ АБСУРД, който творят, те само усилват този ПЪЛЕН АБСУРД като само препредават кашата в държавата и дори не правят опит да мислят и да осведомяват за истинското положение в държавата. Принципът им е – колкото по-голямо малоумие, толкова по-добре. Добрата новина е малоумната новина! ПЪЛЕН АБСУРД!!!

Аз вече не виждам никакво основание това недоразумение България да съществува!
Източник - страницата на Йордан Янков във Фейсбук (тук има и коментари към това изявление).

Коментари

  1. Уф, все пишат, че в България цените на тока били най-ниски. Как тогава сметките са най-високи?
    Имаше публикация от българин, живеещ в Швейцария, където даваше за пример сметките от българския и швейцарския си апартамент. Българската беше към 2 пъти по-висока.
    А в Швейцария токът е скъп.

    ОтговорИзтриване
  2. Швейцария не е държава от ЕС.

    Не знам колко е там цената на електрическата енергия. Там енергията се произвежда предимно от ВЕЦ (56%)* и АЕЦ (39%)*.

    * Данните са от 2008 година.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Energy_in_Switzerland

    ОтговорИзтриване
  3. Малко информация за цените на тока в Европа http://bgblog.wp-admin.eu/archives/717

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Данък върху финансовите транзакции

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още