Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Захарта в плодовите сокове вече е незаконна съгласно директива на Европейската империя на злото

От 28 април 2015 г. захарта се заличава от списъка на разрешените съставки* за сокове от плодове според Наредбата за изисквания към напитките от плодове, с които правителството въведе в националното ни законодателство изискванията на Директива 2012/12/ЕС за соковете от плодове и някои сходни продукти, предназначени за консумация от човека.

По принцип консумацията на твърде много фруктоза е вредно за хората. Но проблемът е, че когато напишем закон за всяко вредно нещо законодателството ще се увеличи дотолкова, че ще доведе до прекомерно "създаване на работни места" - твърде много хора вместо да правят нещо продуктивно ще работят като правни консултанти, адвокати, счетоводители, бюрократи, надзиратели в затвори, лежащи в затвори (нарушили някой от купищата закони) и т.н.

Държава с икономика извън държавата - какъв е проблема?

Обърнете внимание на това, че наредбата се отнася само до соковете от плодове и нектарите от плодове (при нектарите ще има ограничение колко захар да се добавя). Тоест останалите напитки, които не са "сокове от плодове" и "нектари" ще могат да съдържат добавена захар. Изглежда, че идеята е да се предпазят хората, които не четат етикетите и си мислят, че щом е "от плодове", значи е безопасно.

Обаче кой ще пази тези, които си мислят "щом са го показали по телевизията и другите го консумират - значи е безопасно"? И за тях ли ще напишем специален закон?

Ако продължаваме така ще стигнем до момента, в който ще бъде нелегално сами да си приготвяме храната и сами да взимаме решение колко и какво да ядем. Ще бъдем принудени от централните плановици да посещаваме специални места за хранене, където ще ни дават каквото и колкото те преценят. А дали тяхната преценка ще бъде правилна?

* Разрешени съставки? А няма ли скоро да въведат и разрешени мисли (който мисли различни неща от разрешените е престъпник)?

Защо не съм агорист или анархист.

Коментари

  1. Не съм сигурен кой трябва да бъде обвинен в случая. Дали хората които са прекалено мързеливи (може би?) за да прочетат кое е вредно и кое полезно за тях или тези дето ни налагат тези норми. "Не, няма да пиеш това, вредно е", казват те, но дали всъщност тази крайност е нужна? За нас, "просветлените", това ни се струва като ограничаване на свободата, но прекалено голяма част от населението не се интересува кое е вредно и кое полезно за него. Някой трябва да му го забрани, за да не се нарани.Как ще се сети той, че това е вредно? А как ние се сетихме, как ние можем да се интересуваме? Страхувам се че погледа ни е прекалено субективен. Може би "ние" сме избраните, а може би "те" са прекалено...глупави? Но все пак си мисля, че преди нещо да бъде забранено, първо трябва да се направи опит за образоване на масата. Информацията трябва да бъде направена по-достъпна, и ако това се провали, може би тогава нещо трябва да бъде забранено. Но трябва да бъде направена и "вратичка" за тези които могат да преценят риска. Тези които знаят че пият "отрова" и всъщност до колко могат да я пият. Дори и да искат да се самоубият-знанието е важно. Може би трябва да се взима разрешително за употреба на сокове със захар. Така стадото ще бъде разделено на тези които имат нужда от пастир, и тези които нямат.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Работи ли стратегията за избягване на данъка върху дивидентите, изплатени от публично търгувани компании, чрез продажба и последваща покупка на акциите?

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

Проблемът със ширината на обувките - носенето на нормални обувки води до деформиране на ходилото и бунион

Данък върху финансовите транзакции

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още