КЗП отговори относно www.mmsbulgaria.com

Ако някой случайно не знае за какво става въпрос - първо да прочете това: Miracle Mineral Solution - продукт на обикновен шарлатанин или опит да се атакува свободата на гражданите?

Накратко: Експерти от съответната дирекция на КЗП за извършили проверка на сайта и по време на проверката са установили, "че същия е информационен и няма възможност за сключване на договори за продажба от разстояние". Не ми е известно дали тези експерти са опитали да направят контролна покупка.

Администраторът на сайта е премахнал логото на Еконт и текста:

Поръчаните от Вас артикули, ще бъдат подготвени и изпратени на преференциални цени за доставка с куриерите на Еконт Експрес.

След тези промени сайтът вече не изглежда като магазин. Но въпреки това собственикът му е задължен да публикува съответните данни съгласно чл. 4 ал. 1 на ЗЕТ (законът не прави разлика между публично достъпен сайт, на който се продава нещо и публично достъпен сайт, на който нищо не се продава, а само се предоставя информация). Затова "са предприети съответните законоустановени действия и е ангажирана административно наказателна отговорност" на лицето, което е публикувало името си, телефонните си номера и снимката си на сайта (обаче не е публикувало останалите данни, които се изискват от закона).

Знам, че този закон е абсурден и не е редно да се изисква физически лица да публикуват личните си данни на своя информационен сайт (форум, блог). Обаче това казва буквата на закона.

За да не попадна и аз под ударите на същия член от Закона за електронната търговия, съм написал този текст. Препоръчвам на всеки, който има сайт (и не е анонимен), да предостави "безпрепятствен, пряк и постоянен достъп" до съответните данни, които се изискват от българското законодателство (ако е приложимо). Повече по въпроса можете да прочетете в тази тема.

Коментари

Популярни статии

Търся си приятелка

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Как да решим проблема с обувките лесно – просто си купете с няколко номера по-големи обувки и сложете един или повече слоя допълнителни стелки

Съществуват ли наистина мемите? Истински „неща“ ли са или измишльотина на шарлатани (подобно на чакрите, аурите и рептилите, дегизирани с човешка кожа)? Лоши ли са психическите вируси?

Коментарите към статията "Търся си приятелка" станаха много

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Идея: свързани тагове/категории (в система за управление на съдържанието)

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още