Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Европейската комисия иска да наложи минимална работна заплата в целия ЕС

Казват, че целта на въвеждането на минимална работна заплата (в държавите, където такава няма) и повишаването на минималната работна заплата (в държавите, където тя е ниска според евробюрократите) е намаляването на безработицата и бедността.

В действителност обаче минималната работна заплата води до точно обратното.

Много предприемачи ще изберат да уволнят работниците си и да прекратят дейността си вместо да плащат по-високи заплати, защото ако повишат заплатите това би довело до фалит (няма как един бизнес да съществува, ако разходите му превишават приходите дългосрочно).


Минималните работни заплати ще предотвратят деструктивната надпревара за понижаване на цената на труда и ще гарантират качество на условията на труд.

„Истинският проблем е Германия“, признават пожелали анонимност представители на Комисията.

В 28-страничния документ ЕК призовава националните правителства да приложат серия политики, стимулиращи създаването на нови работни места. Те включват понижаване на данъчната тежест при наемане на нови служители и прехвърлянето й върху собственост, енергия и такси за замърсяване на околната среда.

Източник: Брюксел предлага минимална работна заплата във всички страни от ЕС

Това е статията, на която се позовават медиите:
Brussels to push for EU-wide minimum wage

По какъв начин прехвърлянето на данъчната тежест от заплатите към "собственост, енергия и такси за замърсяване" ще подобри живота на "бедните"? На "бедните" им е все едно дали ще платят данък върху доходите си или ще плащат по-висок наем (заради повишените данъци върху собствеността) и по-скъпи стоки и услуги (заради повишените данъци върху енергията и "замърсяването"). Или може би евробюрокраите си мислят, че "бедните" се хранят с пари и не плащат наем и не потребяват стоки, които се облагат с "еко" данъци и не изискват енергия за производството си?

Невежите настояват за вдигане на минималната заплата без да осъзнават, че това ще ги направи още по-бедни:

Коментари

  1. Аз нямам нищо напротив минималната заплата да е двойна или тройна на сегашната, ама малко нереално ми се струва това...

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересно изказване е това, че ..."Минималните работни заплати ще предотвратят деструктивната надпревара за понижаване на цената на труда и ще гарантират качество на условията на труд." Как с малко пари ще се гарантират тези неща, малко като тип пародия ми звучи.Имайки предвид колко е ниска нашата заплата, но ако стане по стандарт на няко я друга страна, това означава че ще се повиши иключително много и оттам идва въпроса ми и се чудя хранителните продукти колко ще струват и дрехите.....

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Данък върху финансовите транзакции

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още