Продължават да лобират за задължителни застраховки

Лобистите на застрахователите продължават да лобират за нови закони, които да ни задължат да купуваме и други застраховки.

Не им стигат задължителните застраховки, които се плащат от собствениците на автомобили и още куп други лица. Затова лобират за задължителна застраховка на недвижимите имоти. Ползват скорошните земетресения като повод да искат задължителни застраховки срещу земетресения.


На сайта на Асоциацията на българските застраховали има списък с нормативните актове, регламентиращи задължителни застраховки и задължително застраховане. До преди малко не знаех, че са толкова много. Напомням, че плащаме и задължителни осигуровки (в тълковния речник пише, че "осигуровка" и "застраховка" са синоними).

Едно време ни "убеждаваха" да се застраховаме с бухалки, сега ни принуждават официално и напълно законно със закони.

В Турция вече успяха да прокарат закон за задължително застраховане срещу земетресения - който не си плаща застраховката срещу земетресение няма да може да се включи към електрическата мрежа.

Хората имат пари в банките, трябва някак си да им се вземат тези пари. Добър начин това да стане е като бъдат принудени насила (т.е. със закон) да плащат още застраховки.

Коментари

Популярни статии

Търся си приятелка

Съществуват ли наистина мемите? Истински „неща“ ли са или измишльотина на шарлатани (подобно на чакрите, аурите и рептилите, дегизирани с човешка кожа)? Лоши ли са психическите вируси?

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Как да решим проблема с обувките лесно – просто си купете с няколко номера по-големи обувки и сложете един или повече слоя допълнителни стелки

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Мислените линии между мен и не-мен

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове