Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Внимавайте когато някой казва, че не трябва да сме толкова крайни, истината не била в крайностите

Когато някой казва, че не трябва да сме крайни (истината не била в крайностите, истината била винаги по средата), най-вероятно се опитва да премести прозореца на Овертон (вж. Overton window).

Например:

Отричането на канибализма е твърде крайно, трябва да сме толерантни към културата на хората, които убиват други хора за да се нахранят, те не са лоши, просто културата им е различна, трябва да сме толерантни към различните и да не ги дискриминираме).
В момента е напълно легално отглеждането на зеленчуци от съмнителни несертифицирани семена, за които няма научни изследвания потвърждаващи тяхната безопасност. Законите за отглеждане на зеленчуци са твърде крайно либерални - всеки може да отглежда зеленчуци от каквито намери семена. Хайде да напишем закони, които да забраняват на производителите да засяват несертифицирани семена и сами да си произвеждат семената.
Трябва да предпазим и нищо неподозиращите селяни, които отглеждат в градините си зеленчуци за лична консумация. В момента законите са твърде крайно либерални - забраната за отглеждане на зеленчуци от несертифицирани и потенциално опасни семена важи само ако зеленчуците се отглеждат за търговски цели. Да защитим и селяните, които сами си отглеждат зеленчуците - те трябва да купуват разсад само от сертифицирани и законни производители. Като се хранят с несертифицирани зеленчуци те ощетяват спазващите закона данъкоплатци (купуващи само сертифицирани зеленчуци и плащащи здравен данък), защото яденето на потенциално опасни зеленчуци може да доведе до увеличаване на разходите за здравеопазване на радикалните ултра-либерални консуматори на зеленчуци. Хранещите се със зеленчуци собствено производство могат да укриват здравен данък като не декларират произведените от тях зеленчуци. За да спрем данъчните престъпления трябва да забраним на селяните да отглеждат зеленчуци от семена, които не са закупили от сертифицираните търговци (и не са платили ДДС и данък върху семената върху тях).

Какво? Нямаме данък върху семената? И такъв ще въведем.

Селяните, които не спазват законите ще вкарваме в затвора – там те ще се хранят с правилите зеленчуци и ще бъдат здрави. Ще им се даде възможност да засяват в затворническите градини зеленчуци от сертифицирани семена.

Опитаха се да забранят българските чушки и домати - изместиха прозореца на Овертон.

Коментари

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Илюзията за умения (illusion of skill) - професионалните мениджъри на фондове се затрудняват да бият по доходност индексните фондове, освен по случайност

Проблемът със ширината на обувките - носенето на нормални обувки води до деформиране на ходилото и бунион

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

Коментарите към статията "Търся си приятелка" станаха много

Търся си приятелка

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още