Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Facebook крие от вас някои съобщения. Не разчитайте на Facebook да достави вашето лично съобщение!

Facebook крие част от съобщенията, които са изпратени до вас. Това се прави с цел да ви предпазва от спам, но е предпоставка за сериозни недоразумения.

Затова ако изпратите съобщение и не получите отговор това не означава, че получателят на съобщението ви игнорира. Твърде е вероятно получателят просто да не знае, че е получил съобщение.

За да прочетете скритите съобщения трябва да щракнете на "Други" ("Others") след като щракнете на "Съобщения" ("Messages") или да посетите тази страница: https://www.facebook.com/messages/other/.

Няма никакъв начин да накарате системата да ви известява за всички съобщения, но има начин как още повече съобщения да бъдат скривани от вас в папката "Други" (вижте настройките за поверителност).

За да не пропуснете важно съобщение се налага редовно да се логвате във Facebook и да проверявате за нови съобщения (няма да получите известие по електронната поща за съобщенията в папката "Други"). Може би това е целта – да ви накарат по-често да се логвате във Facebook за да ви облъчват с повече реклами.

В новата версия на Фейсбук "Others" се казва вече "Filtered Requests": https://www.facebook.com/messages/filtered/.

Коментари

Популярни статии

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Как да решим проблема с обувките лесно – просто си купете с няколко номера по-големи обувки и сложете един или повече слоя допълнителни стелки

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Търся си приятелка

Как демокрацията да работи по-малко зле

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още