Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Още антипазарни закони - ще въвеждат минимални ренти на земите от 2014 година

Публикации в Капитал:

Според неофициална информация независими оценители ще определят минималната рента в зависимост от местоположението на парцела и производителността на земята. Тоест държавата ще "създава работни места" - даже цяла нова професия - независим оценител за определяне на минималната рента. Социалистите така и не разбраха, че държавата не може и не трябва да създава работни места - защото всяко работно място "създадено" от държавата води до загуба на поне едно работно място, което е създадено от частния сектор.

А кой ще плаща на оценителите? Колко ще струва тази оценка? 10% от рентата, 110% от рентата?

Няма да се учудя ако приемат тези предложения. След като имаме субсидии и квоти, идва ред и на минималните цени. Докато хората имат лошо икономическо образование - така ще е ...

Ефектът от подобно безумие ще бъде намаляване на конкурентоспособността на българските земеделски производители. Или казано с други думи - ще се намали местното производство и ще се увеличи вноса.

Ако случайно все още не сте разбрали:

Коментари

  1. Изключително некомпетентна ПЛАТЕНА статия.Срам, срам, срам за журналисти.Колко работни места създава един ''арендатор''? 2-3 за средни земеделски производители и може би 20-ина -30-ина при големите.Това е нищо на фона на огромните печалби, които реалзират ЗА СМЕТКА НА ДРЕБНИЯ СОБСТВЕНИК НА ЗЕМЯ, броящ левчета до края на всеки месец.Боклуци сте всичките, продажни боклуци.Вас само Господ ще ви оправи.Вие нямате съвест.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Големите арендатори успяват да обработват земята с по-малко труд, защото ползват ефективни технологии и икономисват от мащаба.

      Това, че същото производство се извършва с по-малко работници не е нещо лошо.

      Целта не е да се „създават работни места“, а да се произвеждат стоки и услуги.

      Изтриване
    2. Ако сега блогърът ми каже кой ползва ''стоките'' и ''услугите'' и как се произвеждат (изключваме машините) без земя, ще бъде достоен за Нобелова награда по икономика. В отговора се каса само за ''труд'', ''машини'', за земята явно не е удобно да говорим, за това,че е безмилостно експлоатирана от наематели-милионери. Така ли е или не? Това е едната част от въпроса, а другата-много ЕЛЕМЕНТАРНА, НО ТАКИВА БОКЛУЦИ КАТО ВАС НЕ ЖЕЛАЯ ДА Я ВИДЯТ, е,че никоя икономика, в нито една част на света не функционира без ПОТРЕБИТЕЛИ.Тя не фукцционира само с ПРОИЗВОДИТЕЛИ, НЯМА КАК.Потребителите сме аз и такива като мен,нуждаещи се от:хляб, олио,поп корн,мюсли за сутрешната ни закуска,и прочие, да изреждам ли още- все продукти на господа АРЕНДАТОРИТЕ ,МИСЛЕЩИ СЕ ЗА БОГОПОМАЗАНИ.От тези наши нужди + нашата земя те правят милиони, докато аз се бътхя за около 600-700 месечно и сега трябва да взема заем,за да си изплатя неплатените осигуровки за 2 години (имам също собствен бизнес).Когато в моя офис днес не влезе нито един клиент, никой не ми изплаща евросубсидии за загуби, но за тях МОЖЕ.В крайна сметка обаче, ако аз и много други като мен не купим от олиото хляба и мюслито, и прочие,те няма да съществуват нито ден.Никой обаче и не иска да отчете този факт.
      Хайде, със здраве, защото без морал, няма и здраве.

      Изтриване
    3. Никой не ви забранява сами да обработвате земята си. Обаче вие не можете да я обработвате ефективно. Затова я давате под наем.

      Ако не се справяте с бизнеса си следва да се замислите дали да не започнете да се занимавате с нещо друго, за което хората ще са склонни да ви плащат достатъчно.

      Изтриване
    4. А за субсидиите сте прав - субсидии не трябва да има. Субсидиите са антипазарни.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Данък върху финансовите транзакции

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още