Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Българите работещи в чужбина - повече от тези в България

Българите в България, които работят: 2 милиона и 200 хиляди.

Българите в чужбина, които работят: 2 милиона и 500 хиляди.

Българската агенция за инвестиции е изхарчила 147 000 лева за информационна кампания, която цели да върне от чужбина работоспособните млади българи.

Успели са да изхарчат тези пари като в продължение на 25 дни 12 служители на агенцията са посетили 13 града в 11 държави.

Резултатът: Трима души са се върнали от САЩ благодарение на тази кампания (дали наистина е било така не знам как може да се докаже - може да са се върнали и по други причини).

Тоест цената за убеждаването на един българин е струвало на данъкоплатците 49 000 лева.

От Агенцията май са объркали целевата група – трябвало е да убеждават чужденци. Те по-лесно може да се излъжат да дойдат.

Бежанците от Сирия например няма нужда да ги убеждаваме – те сами идват. Обаче ние ги гоним или не им позволяваме да работят и да плащат данъци с безумната бюрокрация и мизерните условия. Разбира се, повечето от тях искат само да преминат транзитно – и държавата вместо да ги пусне ги задържа насила и така си създава излишни проблеми.

Коментари

Популярни статии

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Търся си приятелка

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Пентагонът търси аналитици-тролове, говорещи български език, за разузнаване от открити източници и манипулация на общественото мнение в България чрез социалните мрежи

Как да решим проблема с обувките лесно – просто си купете с няколко номера по-големи обувки и сложете един или повече слоя допълнителни стелки

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Плодчетата в компота отиват на дъното когато го отворим - може ли да се обясни с антропния принцип?

Филтрирането на Интернет е противоконституционно и голям срам за българите (поне тези от тях, които не са с робско мислене)

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още