Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Няколко причини да гласувате за Кристиян Шкварек

Европейският парламент призовава: „Изберете своето бъдеще“ (това е реална публикация на Европейския парламент, проверих - линк, архив).

Аз обмислям дали да гласувам за Кристиян Шкварек (Krystian Szkwarek).

Не защото съм против имиграцията в Европа, а по други причини (запазване на принципа на единодушие - да има възможност отделни държави да блокират опасни и вредни закони - така ще се ограничи законодателния спам).

Имиграцията не очаквам да бъде спряна, може само леко да се ограничи. И това е добре - защото без имиграция няма да има кой да работи (и да плаща пенсиите на европейците).

Цитат от сайта на Кристиян Шкварек (szkwarek.bg):

Всяка държава може да се позовава на принципа “една държава – един глас” при вземането на важни решения.

Неуспехът на елитите да наложат мигрантски квоти, както и да накажат и подчинят страни като Полша и Унгария се дължи най-вече на демократичните начала залегнали в Договорите за ЕС. Затова елитите отдавна са си поставили за цел да въведат принцип на относителна тежест при квалифицираното гласуване, за да имат по-населените държави като Франция и Германия по-голяма сила. Освен това да премахнат и принципа на единодушие за най-важните решения. Най-ясно артикулира тази антидемократична програма лидерът на либералите от АЛДЕ, Ги Верхофстад. Той настоява да се намалят възможностите на отделни държави да блокират решения, за да се ускори интеграцията. Страните от Източна Европа трябва категорично да се противопоставят на този план и да защитят суверенното и демократично начало на Съюза.

Една от основните разделителни линии между кандидатите на тези европейски избори ще бъдат левите и десните икономически политики. Преди дни водачът на листата на ГЕРБ Мария Габриел се обяви за въвеждането на общоевропейска работна заплата - лява мярка, която е в пряко противоречие с интересите на българската икономика. Социалистите от БСП обаче не останаха назад. Кандидатът за евродепутат и председател на ПЕС Сергей Станишев обяви, че оглавяваната от него партия на европейските социалисти предлага да се създаде фонд в размер на 5 млрд. евро за преход към нисковъглеродна икономика. При това тези 5 млрд. евро ще се увеличават с годините.

С предложението си Станишев подхваща друга опорка на френския президент Еманюел Макрон от неговия манифест за Европа. Този икономически нонсенс се предлага и в САЩ от придобилата известност с лаишките си изказвания на тема икономика Александа Оказио-Кортез.

Първият и най-важен въпрос, който европейския гласоподавател трябва да си задава при подобни новини е откъде ще дойдат парите за създаването на този фонд? През последните години Европейския съюз се превърна в център за налагане на все повече регулации и все по-висока данъчна тежест върху продуктивното население на Европа.

Брюкселската бюрократична машина цели да преразпределя тези средства към непродуктивното население или за политики, които да облагодетелстват пряко политическата адженда на кариерните европейски политици. Поддържането на възможно най-ниски данъчни ставки, избягването на каквато и да било данъчна хармонизация и ниска регулаторна тежест на ниво ЕС са ключови фактори за подобрение на инвестиционния климат и устойчив комически растеж в Европа.

Другият основен проблем на тази идея е липсата на анализ на въздействието от икономическите ефекти от преминаването към нисковъглеродна електроенергия върху българската икономика? Българският бизнес нуждае ли се от подобен преход?

Преминаването към т.нар. "нисковъглеродна енергетика" би предизвикало сериозен ръст в производствените разходи на българския бизнес. Това от своя страна ще доведе до загуба на конкурентоспособност на българската икономика, загуба на пазари и в крайна сметка до сериозно влошаване на финансовото състояние българските компании. Всяка държава членка трябва да запази икономическия си суверенитет при определяне на регулаторната рамка на структуроопределящи сектори на икономиката, какъвто несъмнено е енергетиката.

Само за броени дни видяхме бъдещата коалиция в Европейския парламент между представителите на ЕНП и ПЕС, стъпила здраво върху социалистическите икономически опорки на Еманюел Макрон. Общото между всички тези мерки е, че те са изключително вредни за България и българската икономика.

 

 

 

Това не е платена публикация. Написах статията, защото така реших. Не съм съгласен с всичко, което Кристиян и неговата партия казват. Но с другите партии имаме още по-голямо разминаване в мненията.

Официален сайт: szkwarek.bg.

Фейсбук стрница и профил: Кристиян Шкварек, Krystian Szkwarek.

Как трябва да се избира за кого да се гласува (според мен)

Няма партия или независим кандидат, които да имат мнение по всички въпроси, с които да съм съгласен.

Трябва да се гледа какви злини обещават да вършат кандидатите за народни представители в предизборните си програми. И да се гласува за тези, които обещават да вършат по-малко злини.

До къде я докарахме - партиите открито обещават извършване на злини. Това е защото демокрацията не работи добре когато хората имат мнение, че злите политики всъщност не са зли, а са добри.

Демокрацията работи зле когато хората са икономически неграмотни и гласуват за крайните етатисти.

Затова гледам лошите неща, които обещават. Защото злото се върши лесно. Лесно е да направиш пакост. Трудно е да направиш нещо добро.

Обещания от рода "ще повишим доходите" без да казват как - се игнорират.

Обещания от рода "ще повишим доходите като увеличим субсидиите (и данъците, разбира се)" - следва да се вземат предвид при гласуването. Защото е лесно да се извършат и извършването им е зло. Такива обещания носят отрицателни точки.

Обещание да се уеднаквят данъците - печелят отрицателна точка. Това лесно се изпълнява - просто се гласува.

Обещанието да се въведе данък върху пластмасовите изделия, който влиза в бюджета на ЕС - отрицателна точка.

Обещанието да се въведе данък върху финансовите транзакции, който да влиза в бюджета на ЕС - отрицателна точка.

Обещанието да въведат минимална работна заплата в целия ЕС - отрицателна точка.

Която партия събере по-малко отрицателен резултат - печели моя глас.

Коментари

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Работи ли стратегията за избягване на данъка върху дивидентите, изплатени от публично търгувани компании, чрез продажба и последваща покупка на акциите?

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

Проблемът със ширината на обувките - носенето на нормални обувки води до деформиране на ходилото и бунион

Данък върху финансовите транзакции

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още