Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Miracle Mineral Solution - продукт на обикновен шарлатанин или опит да се атакува свободата на гражданите?

Ако все още не сте чували за MMS, това е разтвор на NaClO2, който се рекламира от шарлатанина Jim Humble (и много негови последователи) като лекарство срещу редица болести (HIV, малария, хепатит, рак, акне и много други).

Има и български шарлатанин, който продава това вещество в България на сайта си www.mmsbulgaria.com (има и група във Фейсбук, където се виждат коментари на хора, които твърдят, че са ползвали този продукт).

При смесване с лимонов сок се получава HClO и ClO2 (вещества, които се ползват за дезинфекция и избелване и са отровни за хората). Вече има доказани смъртни случаи в резултат на приемане на тези отрови.

Повече за измамата можете да прочетете в блога на Димитър Дачев, блога на Майя Маркова, статията в Уикипедия (англ.) и FDA.

Възможно е всичко това да се случва само заради алчността на шарлатаните, които печелят от продажба на този продукт и на книги по въпроса. Обаче ме притеснява възможността това да е метод за манипулация с цел въвеждане на по-строги закони, които застрашават свободата на гражданите (основно свободата на словото).
2. Създават се проблеми, а след това се предлага начин за решаването им. Този метод е наречен „проблем-реакция-решение.“ Създава се проблем, един вид „ситуация“, разчетена така, че да предизвика реакция сред хората, така че те самите да поискат приемането на мерки, които са необходими на управляващите кръгове. Например, допускане на ескалация на насилие в градските райони или кървави терористични актове, с цел гражданите да изискват приемането на закони, насочени към засилване мерките за сигурност и политики, засягащи гражданските свободи.Или да се предизвика икономическа криза, за да се приеме като необходимо зло нарушението на социалните права и съкращаване на социалните услуги.

Цитатът е от тук: Ноам Чомски: 10 начина да Ви манипулират.

Възможно е този проблем да е създаден с единствената цел да се намери решение - нови закони за още по-жестока цензура (вж. StopFDACensorship.org*).

* FDA налага в САЩ цензура над това какви твърдения могат да се правят за храните и хранителните добавки (не може да се каже, че дадена храна или хранителна добавка лекува или предотвратява заболяване, независимо от това дали твърдението е вярно или не).

Току що подадох жалба до КЗП във връзка със сайта www.mmsbulgaria.com относно нарушение на Закона за електронната търговия (не е осигурен безпрепятствен, пряк и постоянен достъп на получателите на услугите и на компетентните органи до информацията изброена в чл. 4 ал. 1 на ЗЕТ). Дискусия по този член от ЗЕТ има в този форум. От КЗП са задължени да препратят жалбата и до други компетентни органи, ако преценят, че е необходимо.

Допълнение от 12 март 2013 г. - вижте тук отговора на КЗП.

Коментари

  1. Да, на такива олигофрени, като теб им плащат, за да плюят по нещата, които биха дали истинска свобода на човечеството. Маймуно, ти лично пробва ли да пиеш натриев хлориТ? Боже, та това е без значение. Много хора в България вече приемат и имат, страхотни резултати. Тези хора ще стават все повече и все по-здрави, а маймунаците, като теб, ще се гърчат някой ден, като им опре ножа в кокала. Майната ти загубеняк заспал. Недорасъл плювач. Отрепка.

    ОтговорИзтриване
  2. Коментарът по-горе добре илюстрира прилагането на точка 5 от наръчника за шарлатани (атака ad hominem).

    Как да се отървем от неудобни въпроси [наръчник за шарлатани]

    ОтговорИзтриване
  3. Стойков сигурно съжаляваш за времето, когато еретиците са ги горели на клади...

    ОтговорИзтриване
  4. Да, съжалявам, че е имало такова време в историята на човечеството и се надявам да не се повтори.

    Но разбирам, че повторението му е неизбежно - вероятно се е случвало и на други места във Вселената, вероятно ще продължи да се случва, докато има "разумни" същества. Религията и национализма са детските болести на младите цивилизации.

    ОтговорИзтриване
  5. Аз вярвам на моя личен лекар, който пък вярва на фармацията(американската), която вярва на FDA, а пък FDA вярва и се отчита на Американското правителство което е принудено с мойте пари да прави войни в близкия изток, за да защити интересите на американския народ.

    Доверявайте се на всеки от Телевизора и на скъпите лекарства. Скъпите лекарства ми премахват симптомите, в резултат на което аз вече съм без симптоми и здрав, много здрав.

    ОтговорИзтриване
  6. Лично съм изпробвала ММС на мен, на 4-годишната ми дъщеря, която се оправи за 1(един) ден от вирус, кашлица и хрема, при положение че от бебе е с чувствителни дробове и лесно развива бронхити и пневмонии. Този път спряхме процеса в зародиш. След като съм изчела книги по темата от лекари на различни езици, десетки истории на излекувани, които няма как с човешкото въображение да се измислят и фалшифицират, след като съм слушала препоръки от близки приятели, на които няма как да не се доверя и най-вече използвайки здравия си разум за обективна преценка и древното лекарско правило, че всяко вещество може да е отрова или лекарство, в зависимост от количеството, смятам да ползвам и опознавам този метод и за в бъдеще за мен и семейството ми. FDA препоръките за мен изобщо нямат тежест, сори. Познаваме как функционира света на фармацефтиката, айде моля да не се заблуждаваме.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всеки път след прием на диводороден монооксид състоянието ми се е подобрявало. Затова всеки ден приемам от това вещество. Няма странични ефекти, ако не се предозира.

      Изтриване
    2. Post hoc ergo propter hoc.

      Изтриване
  7. Здравей, поздравления за позицията и поста за ММС. Повдигнах въпроса за измамата ММС във формума на БВО във ФБ и разбира се срещнах яростни противници и промити мозъци.
    Видях, че си изпратил писмо до КЗП по въпроса. Аз също смятам да изпратя протест до институциите вкл и европейските, защото това е измама в огромни мащаби, дистрибутори влизат във ФБ групи и съветват хората да го пият буквално за всичко. Въпроса ми е пращал ли си писма и до др институции? Mоите намерения са да събера и публикувам информацията за Хъмбъл и ММС и да разпратя писма до институциите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Никоя институция не може да забрани човешката глупост.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Данък върху финансовите транзакции

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още