Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Идея: свързани тагове/категории (в система за управление на съдържанието)

Случвало ли ви се е да тагнете нещо (в отметките на браузъра например) с един таг, но се сетите, че нещата, които са тагнати с този трябва да са тагнати с други тагове?

Например имате „hard drive data recovery“. Системата автоматично ще добави и тагове „data recovery“ и „information technology“.

Освен това системата ще знае, че нещата, които са тагнати с тези тагове, принадлежат на категорията „Data recovery“ и ще ги добавят в тази категория без да се налага потребителят да го прави.

Това на пръв поглед изглежда като вложени категории (категории в категории), приложено за таговете.

Но не е съвсем така. Може да се измислят правила, които не включват (или включват) категории - например тагването с „bit flip“ да добавя таг „bit rot“ и обратно (тагването с „bit rot“ да добавя таг „bit flip“). Системата може да има и еднопосочни правила като първия пример (тагването с „hard drive data recovery“ да добавя таг „data recovery“, но не и обратното - това е просто „вложени тагове“).

Може да се добавят и по-сложни правила с тегловни коефициенти и правила „и“, „или“, „не“, „изключващо или“ и т.н.

Писах в Reddit тук.

Системите, с които съм запознат поддържат вложени категории. Но другите функции не съм ги виждал реализирани.

Коментари

Популярни статии

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Търся си приятелка

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Пентагонът търси аналитици-тролове, говорещи български език, за разузнаване от открити източници и манипулация на общественото мнение в България чрез социалните мрежи

Как да решим проблема с обувките лесно – просто си купете с няколко номера по-големи обувки и сложете един или повече слоя допълнителни стелки

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

Филтрирането на Интернет е противоконституционно и голям срам за българите (поне тези от тях, които не са с робско мислене)

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още