Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Сезонът на умиращите котенца

Пак стана студено и котките търсят топлина до двигателя на автомобилите и върху гумите и капаците.

Докато пресичах на кръстовището видях един мъж, който беше между колите, помислих първо, че е станала катастрофа и е излязъл да огледа щетите.

После видях едно малко котенце да бяга между колите и влезе под една кола. Шофьорът дръпна ръчната спирачка като ни видя да идваме към него, но не спря двигателя (което беше грешка). След като стана ясно, че котката е влязла при двигателя шофьорът реши да я изплаши като форсира двигателя. Нямаше ефект.

Отвори капака и се видя котето да седи вътре и да казва „мяу“ (нямаше как с ръка да се достигне). След малко видях котето до колата, като че ли се беше телепортирало там. Веднага се стрелнах да го хвана, взех го в ръка и си помислих, че всичко е наред. Котето се зъбеше, помислих си, че от страх иска да хапе. Обаче изведнъж осъзнах ужасната ситуация - по зъбите му имаше кръв (вътрешен кръвоизлив). Малко по-късно котето умря.

Не знам съветът за потупване по капака дали е ефективен. В този случай котето не се уплаши при форсиране на двигателя. Може би клаксонът е по-ефективен, защото звукът е по-силен. Има случай на котка да се навре под капака, въпреки че има кора. Котките успяват да се възползват от съвсем малки пролуки за да преминат:

 

Тук пишат, че срещу котки е ефективна сярата (слага се в алуминиева кутийка от напитка с дупчици).

Ремъкът не е единствената заплаха за котките под капака. Има случаи и на опечени котки. Също така е възможно котето да легне върху гумата (или от вътрешната страна на джантата) и при потегляне да бъде размазано (да не успее да слезе навреме).

Ако видите коте на пътя да се насочва към колата (или някой да ходи по пътя и да се насочва към колата ви) - спрете двигателя веднага и задействайте ръчната спирачка (защото ако някой се опита да бръкне под колата за да вади котето има опасност колата да го премаже). Ако котето влезе при двигателя може да стигне до ремъка и да пострада не само котето, но и колата.

 

Завирали са ми са се 3-4 пъти котки в под капака - голяма беля е. Едната се завря на такова криво място, че я вадихме 3 часа - то бяха псувни, то с какво ли не я поливахме, тропахме и ръгахме да излезе - не ще! Друга пък преди 2-3 г. направо стана на кайма, като я пофанаха ремъците, ама направи и голям леш - бая пари потроших за непредвидени ремонти. И досега смърди на опечена котка вътре.

Коментари

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Данък върху финансовите транзакции

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още