Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Безумна операция, която се предлага на пациенти с диабет

Това е безумие! Увреждат необратимо органите на пациенти с диабет!

Свързват началото с края на червата и така храната минава транзитно, като се намалява усвояването на хранителни вещества. Идиотите, които са се съгласили на такава операция ще продължават да се тъпчат със същите вредни храни, които са яли цял живот, обаче по-малко хранителни вещества ще се усвояват и затова ще отслабнат. (Подобен ефект ще има ако просто започнат да ядат по-малко храна.)

Доказано е, че човек може да отслабне дори и когато яде вредна храна (junk food) в по-малко количество, но проблемът е, че така ще му липсват важни хранителни вещества.

Ако човек с такава операция (която е необратима!) реши да започне да се храни здравословно - няма да може (ще се налага да се тъпче с повече храна за да компенсира намалената способност за усвояване на хранителни вещества).

Разбира се, може да има и неочаквани странични ефекти. Това, че резултатът от тази операция може да се компенсира с ядене на по-голямо количество здравословна храна (в сравнение с количеството, което консумират здрави хора, които не са били подложени на операцията) е само предположение, не е ясно какви неочаквани последствия може да има.

Също така пробиването на стените на червата далеч не е безопасна процедура, и без да съм лекар мога да си представя как нещата могат да се объркат много зле...

Това не е най-доброто лечение. По-добро лечение е пациентът просто да се храни по по-малко вреден начин.

Коментари

Популярни статии

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Пречиствател на въздуха с електростатичен филтър - имам съмнения, че този вид пречистватели изпускат твърде много озон

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Вредата и ползата от мемите свързани с храненето

Как да решим проблема с обувките лесно – просто си купете с няколко номера по-големи обувки и сложете един или повече слоя допълнителни стелки

Търся си приятелка

Как хората губят пари като избират познатите неща

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още