Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Руската пропаганда против ваксините, маските и медицината като цяло

Антиваксърството е важен елемент от руската пропаганда, също и пропагандата против носенето на маски. Активни са и по други здравни теми.

Тези коментари илюстрират метода, който руснаците ползват за манипулация:

Е то има 100 вида рак, какво като се предпазиш от един, ще излъжеш Господ ли?

Аз се съмнявам в целта на тези ваксини. Това съмнение ми е достатъчно, за да не предприема нищо.

точно върху маските сложени на лицето ни те имат всички необходими условия да се развиват бързо - влажност, температура, храна. Във въздуха около нас има какви ли не бактерии, които се размножават по-бързо, но като цяло се размножават в порядъка на 20-30 минути. Съмнявам се и в чистотата на маските кой ли не се изреди да прави маски и да ги вкарва в Европа. Като цяло въпросът има много страни.

На английски имат един полезен термин, който описва това: FUD - fear, uncertainty, doubt.

Внушават страх, несигурност (неяснота), съмнение.

За илюстрация разгледайте руските тролски коментари под публикациите за маските и ваксините (1, 2).

Лъчезар Томов написа:

Когато някой каже в днешно време "съмнявам се в нещо", това означава, че е абсолютно сигурен в противоположното и нищо не може да го убеди.

Руските тролове често казват, че се съмняват в нещо. Но те не се съмняват наистина, а им е наредено да внушават съмнение с цел да ни убедят в нещо вредно за нас.

Друга фраза, която троловете ползват за внушаване на несигурност и съмнение е "не можем да знаем кое е вярно". В същото време ни убеждават как е вярна руската пропагандна теза.

Няма съмнение, че маските са от полза.

Както всяко полезно нещо те са полезни само при правилна употреба, но това не е проблем ако просто си сменяш маската често или ползваш маска, която не се навлажнява (защото е монтирана на пластмасова основа и има клапа, която не позволява въздухът да се издишва през нея и така да я навлажнява).

Руските тролове да внимават, защото кой знае какво има в храната и водата, която ядат, за по-сигурно препоръчвам да спрат храната и да пият вода, докато няма пълна сигурност, че в храната и водата няма да попадне и една бактерия. Храната е идеална среда за развитие на бактерии. Като цяло въпросът с бактериите в храната и водата има много страни. Затова копейките по-добре да избягват храната.

Също така руските тролове да не лъжат господ като приемат лекарства, ако се разболеят да се оставят на волята на своя господ вместо да го обиждат и лъжат като ползват лекари и лекарства.

Аз не се съмнявам в лошата цел на руските пропагандисти.

Няма начин да изсипват голямо количество ресурси за руската пропаганда против маските и ваксините с цел да ни помогнат. Не бива да забравяме, че нас Русия ни счита за врагове. Затова пропагандата, която Русия разпространява срещу нас, цели не да ни помогне, а да ни навреди.

Иначе в Русия здравните власти препоръчват на руското население да се ваксинира и да носи маски. Но външната руска пропаганда (насочена срещу хората от други държави) е съвсем противоположна - тя внушава на хората да не се ваксинират и да не носят маски.

Руската пропаганда против ваксините и маските помпа гласове за руската антиваксърска партия на ваксинираните антиваксъри "възрожденци".

Масираната руска пропаганда срещу маски и ваксини на мен ми действа обратно - провокира ме да науча повече за ползите от маските и ваксините и сега даже се замислям какви ваксини още да си сложа (освен против ковид и грип). Ваксини против HPV и хепатит А и Б на първо четене ми се виждат добра идея. Предложете други.

Руската пропаганда ни внушава, че мъжете с електрически коли не са мъжествени, внушават съмнение в сексуалната им ориентация. Защото руската пропаганда действа на по-елементарните хора, а по-елементарните хора обикновено са хомофоби.

На следващата снимка съм с маска в електрически автобус. Това вбесява копейките.

Копейките мразят електрическия транспорт, защото е вреден за Русия (намалява се търсенето на изкопаеми енергоносители тъй като електрическите превозни средства могат да се зареждат с енергия, добита от ВЕИ).

Копейките също така не искат да знаете, че поставянето на маска в градския транспорт е полезно, защото намалява количеството вируси, които вдишвате.

Когато организмът поеме по-малко вируси рисковете от заразяване, тежко протичане и смърт намаляват. (Потърсете повече информация с фразата "минимална инфектираща доза".)

Копейките не искат вие да знаете това, искат да вярвате в руските лъжи за маските и ваксините.

За ужас на копейките съм ваксиниран против грип и против ковид. Имам бустерна доза в края на миналата година срещу ковид, ваксинирах се и срещу грип.

Ваксинирането срещу ковид и срещу грип е полезно, но копейките искат да вярвате в руските лъжи, според които това не е така.

Да се ваксинираш и да носиш маска в автобуса е аналогично на това когато пътуваш в автомобил не само да спазваш ограничението на скоростта, но и да слагаш колана. Защото коланът и скоростта са фактори, които намаляват рисковете.

Може би сте забелязали как руските циркови артисти в социалните мрежи ползват странни думи:

  • кромид (вместо ковид)
  • ваксани, набодени (вместо ваксинирани)
  • вакса (вместо ваксина)

Това не е случайно. Така те постигат две основни цели - избягват филтрите на социалните мрежи срещу тролене по определени теми и правят определени внушения.

Например казват "набоден като наркоман" - внушават, че ваксинирането по нещо наподобява инжектирането на наркотик от наркоман, значи е нещо лошо. Думата "набоден" внушава някаква вреда и нещо нежелано (да се набодеш е вредно, болезнено, нежелано).

На видеото, разпространявано от руските циркови артисти, се вижда тълпа от алтернативно адекватни японци, които са се вързали на руските бойни меми по темата за маските и ваксините. Интересно, че по команда вдигат ръка като онзи мустакат художник от Австрия, който влезе в германската политика.

Традиционно японците са социално отговорни - ваксинират се и носят маски за да предпазят другите. Но всяко стадо си има мърша - и точно тази мърша е таргетирана от руснаците чрез руски бойни меми.

В България руските пропагандисти постигат по-голям успех, поради това, че в България има незначително количество японци и прекалено много българи.

Друг пример за руска антиваксърска пропаганда са публикациите на любителите на руското цирково изкуство за това как доктор (експерт по ваксините), който е бил ваксиниран, е починал след като се е ваксинирал. Внушението е, че ваксините са причинили смъртта му.

Това, че някой е експерт по нещо и че се е ваксинирал, не го прави безсмъртен.

"Умря в катастрофа след като не пиеше алкохол, не се дрогираше, слагаше колан и спазваше ограничението на скоростта."

От горното следва ли, че въздържанието от алкохол, слагането на колан и спазването на ограниченията на скоростта води до смърт от катастрофа?

Руските пропагандисти се опитват да пречат на развитието на ВЕИ в България

Информационната война и кой има изгода от нея

Коментари

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Работи ли стратегията за избягване на данъка върху дивидентите, изплатени от публично търгувани компании, чрез продажба и последваща покупка на акциите?

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Проблемът със ширината на обувките - носенето на нормални обувки води до деформиране на ходилото и бунион

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още