Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Насъщен ли е "насъщния"?

Според тълковните речници "насъщен" значи нещо, което има важно значение за живота, нещо крайно необходимо. Често се ползва за назоваване на хляба.

По телевизията казват, че хляба поскъпнал, яйцата поскъпнали. И хората се шашкат.

Аз пък не ям яйца*. Освен когато ми ги поднесат в чинията сготвени или вложени в някой готов продукт. Не ям често и хляб (а когато ям количеството е значително по-малко в сравнение с това, което изяжда средностатистическия българин). Не смятам, че яйцата и хляба са някакви много важни стоки, без които не може. Не разбирам изобщо подобни истерии - яйцата скачат, хляба скача. Ами като скачат не ги купувайте! Кой ви кара да ядете яйца и хляб? Има месо (печено, не пържено), има ябълки, защо трябва да се яде хляб и яйца?

Освен това дори яйцата при цена в пъти по-висока от пазарната пак ще са по-евтини в сравнение с много от боклуците, които хората (и най-вече бедните) купуват. А хлябът не е най-добрата храна за хората.

Препоръчвам статията на Петър Стойков "Защо бедните ядат боклуци?".
* Вече ям яйца редовно. Да, може да се заменят с месо и риба. Но като няма месо и риба в хладилника (грешка в планирането) – лесно е да се вземат няколко яйца и да се сварят.

Коментари

Популярни статии

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Как да решим проблема с обувките лесно – просто си купете с няколко номера по-големи обувки и сложете един или повече слоя допълнителни стелки

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Търся си приятелка

Как демокрацията да работи по-малко зле

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още