Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Бюро за компютър

Значителна част от бюрата, които се продават с етикет "бюро за компютър" в същност изобщо не стават за тази цел.

Следват някои от най-тъпите грешки, които хората масово правят при избор на бюро за компютър (не е виновен този, който ги проектира, а този, който гласува с парите си).

 • Ползва се обикновена маса за хранене.
 • На плота, където ще се слага клавиатурата, няма достатъчно място за мишката.
 • Между плота за мишката и плота за клавиатурата има преграда.

Ако случайно имате бюро, което не е подходящо за компютър (например отговаря на едно или повече от посочените по-горе описания на неподходящо бюро), можете да го превърнете в истинско бюро за компютър като добавите четири или пет парчета ламинирано ПДЧ.

Ето необходимите материали и инструменти:


Неподходящо за компютър бюро, няколко парчета ламинирано ПДЧ, бормашина, диблачка, дибли, свредло, ограничител, няколко центъра (обикновено са в комплект с предните три неща), прав ъгъл, стяга. Чукът и лепилото ги няма на горната снимка, защото се сетих за тях когато ми потрябваха. И не забравяйте ножицата - с нея ще разопаковате диблачката. Ножицата е много важен инструмент, който често се подценява.

Най-скъпия инструмент е онова странното нещо с дръжка по средата (диблачка Wolfcraft, Wolfcraft Meisterdübler). С него се постига точност при пробиване на отворите. На следващото видео се вижда как се ползва:Ако цената на този инструмент (32,99 лв) ви се вижда висока може да ползвате ето такова приспосоление (може би не е толкова удобно, колкото диблачката на Wolfcraft).

За тези, които обичат да си правят сметката преди да направят нещо, давам цените на някои от материалите и инструментите:

ПДЧ 1,060 кв метра по 19,99 = 21,19 лв
Кантиране 4,5 метра по 1,30 = 5,85 лв
Комплект дибли, свредло, ограничител, център = 12,99 лв
Допълнително една торба с дибли (за да има и за друг път) = 7,49 лв
Ударна бормашина 500W Akita = 22,50 лв (беше още по-евтина в Практикер, прекарах се с няколко лева)
Диблачка Wolfcraft = 32,99 лв
Прав ъгъл 300мм = 2,79 лв
Стяга 60x200 = 7,99 лв

Другите инструменти и материали не знам колко струват, имах ги от преди (бюро, което не става за компютър, чук, ножица, лепило и не се сещам още какво).

На следващата снимка е бюрото в готов вид. Има място и за котката (макар, че това място беше предвидено не за нея, а за книги и други неща).


Разбира се без подходящ стол (с регулируема височина) това бюро е безполезно. Тъй като при оптималната височина на стола спрямо бюрото, е доста вероятно краката ви да висят, е добре да имате и поставка за крака:


Можете да ползвате бившия плот за клавиатура (ако е имало такъв) като поставка за крака. Да се ползва същия механизъм за плъзгане на плота се оказа, че не е удобно (защото не може да се регулира височината - всеки път когато искате да промените височината не е удобно да се пробиват нови отвори). Можете да ползвате купчини стари списания (залепени с тиксо, защото иначе се срутват) за регулиране на височината на поставката за крака. Или да си купите поставка за крака с регулируема височина.

На някои може и да не им харесва този модел и да предпочитат някое бюро от онези, които не са ергономични, но са красиви и компактни. Въпрос на вкус, би казала котката, ако можеше да говори.


Бюрото лесно може да се превърне в "стоящо бюро" с няколко кутии: Стоящо бюро.
Бюро за компютър - презареждане. Добавяне на модули за получаване на "стоящо бюро".

Коментари

 1. Прекрасна котка! :)))

  П.П.
  И бюрото не е лошо...

  ОтговорИзтриване
 2. Аз лично бих заложил на П образно бюро. Така ръцете ще се подпират на по-голяма площ а не само китките.
  Също, на подложката за крака може да се добави отоплител за ламиниран паркет, и зимно време да ти е топло на краката.

  ОтговорИзтриване
 3. На показаното по-горе бюро не си подпирам само китките. Ръцете от лакътя до китките са подпрени на бюрото. Обърни внимание на разстоянието от ръба на бюрото до клавиатурата - на снимките е показано обичайното място на клавиатурата.

  А топлината през зимата се осигурява от парното отопление. Разбира се и чорапи с подходяща дебелина не са излишни. Отопление за краката би било overengineering.

  ОтговорИзтриване
 4. О, съжалявам, че чак сега отговарям. Периодично препрочитам блога и не следя за отговори. :)

  Когато мислех моето бюро, мислех и бюро за половинката, а тъй като на по-голяма част от жените, краката винаги са студени, мислих и в тази насока. Същевременно, температурата в стаята може да е по-ниска, което би намалило разходите за отопление. Разбира се, всеки прави каквото реши за добре, аз просто споменах идея, която може да Ви се стори удачна. :D
  А относно лактите... трябва или ръцете да идат напред, или само едната да е облегната на целия плот. Поне на мен така ми идва,
  Все тая, важното е, че сте направил нещо което Ви върши работа. ;)

  ОтговорИзтриване
 5. Браво, готино бюро Стойков и аз, чак сега откривам твоя Блог но има доста интересни постове.
  По текущата темата ще споделя, че тъй като прекарвам доста време пред pc-то се сдобих с бюро с повдигащ механизъм, което ми позволява да работя прав и за сега съм доста доволен. :)
  Успех!

  ОтговорИзтриване
 6. Това е пълен абсурд - компютара, както е набутан долу в дясно, ще изгори при по-дълга употреба, защото няма от къде да се проветрява.
  Тази част на бюрото е от оригиналното бюро, но и тя не е премислена.

  Най-удобното „бюро“ за лаптоп, открих случайно - малка гладалня масичка. Сядаш където ти е най удобно - диван, спалня, фотьойл... - поставяш масичката над кракати си (има достатъчно място за мишката), и можеш да работиш и 20 часа в денонощието, без да се умориш. ;-)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Охлаждането се осъществява главно чрез въздушния поток задвижван от вентилатора на захранването. Незначителна част от топлината се излъчва от металната кутия.

   Доказателство: температурата на кутията се различава незначително от температурата на въздуха (при докосване се усеща „студена“).

   Изтриване

Публикуване на коментар

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Илюзията за умения (illusion of skill) - професионалните мениджъри на фондове се затрудняват да бият по доходност индексните фондове, освен по случайност

Проблемът със ширината на обувките - носенето на нормални обувки води до деформиране на ходилото и бунион

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

Коментарите към статията "Търся си приятелка" станаха много

Търся си приятелка

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още