Трябва ви уеб хостинг? Разгледайте предложенията на ICDSoft.

Web hosting from ICDSoft.

Това не е платена реклама. Безплатна е. Макак така безплатна? Защо?

Харесвам собственика на тази фирма, той ползва част от печалбата ѝ за редица благотворителни инициативи.

Бюро за компютър

Значителна част от бюрата, които се продават с етикет "бюро за компютър" в същност изобщо не стават за тази цел.

Следват някои от най-тъпите грешки, които хората масово правят при избор на бюро за компютър (не е виновен този, който ги проектира, а този, който гласува с парите си).

  • Ползва се обикновена маса за хранене.
  • На плота, където ще се слага клавиатурата, няма достатъчно място за мишката.
  • Между плота за мишката и плота за клавиатурата има преграда.

Ако случайно имате бюро, което не е подходящо за компютър (например отговаря на едно или повече от посочените по-горе описания на неподходящо бюро), можете да го превърнете в истинско бюро за компютър като добавите четири или пет парчета ламинирано ПДЧ.

Ето необходимите материали и инструменти:


Неподходящо за компютър бюро, няколко парчета ламинирано ПДЧ, бормашина, диблачка, дибли, свредло, ограничител, няколко центъра (обикновено са в комплект с предните три неща), прав ъгъл, стяга. Чукът и лепилото ги няма на горната снимка, защото се сетих за тях когато ми потрябваха. И не забравяйте ножицата - с нея ще разопаковате диблачката. Ножицата е много важен инструмент, който често се подценява.

Най-скъпия инструмент е онова странното нещо с дръжка по средата (диблачка Wolfcraft, Wolfcraft Meisterdübler). С него се постига точност при пробиване на отворите. На следващото видео се вижда как се ползва:



Ако цената на този инструмент (32,99 лв) ви се вижда висока може да ползвате ето такова приспосоление (може би не е толкова удобно, колкото диблачката на Wolfcraft).

За тези, които обичат да си правят сметката преди да направят нещо, давам цените на някои от материалите и инструментите:

ПДЧ 1,060 кв метра по 19,99 = 21,19 лв
Кантиране 4,5 метра по 1,30 = 5,85 лв
Комплект дибли, свредло, ограничител, център = 12,99 лв
Допълнително една торба с дибли (за да има и за друг път) = 7,49 лв
Ударна бормашина 500W Akita = 22,50 лв (беше още по-евтина в Практикер, прекарах се с няколко лева)
Диблачка Wolfcraft = 32,99 лв
Прав ъгъл 300мм = 2,79 лв
Стяга 60x200 = 7,99 лв

Другите инструменти и материали не знам колко струват, имах ги от преди (бюро, което не става за компютър, чук, ножица, лепило и не се сещам още какво).

На следващата снимка е бюрото в готов вид. Има място и за котката (макар, че това място беше предвидено не за нея, а за книги и други неща).


Разбира се без подходящ стол (с регулируема височина) това бюро е безполезно. Тъй като при оптималната височина на стола спрямо бюрото, е доста вероятно краката ви да висят, е добре да имате и поставка за крака:


Можете да ползвате бившия плот за клавиатура (ако е имало такъв) като поставка за крака. Да се ползва същия механизъм за плъзгане на плота се оказа, че не е удобно (защото не може да се регулира височината - всеки път когато искате да промените височината не е удобно да се пробиват нови отвори). Можете да ползвате купчини стари списания (залепени с тиксо, защото иначе се срутват) за регулиране на височината на поставката за крака. Или да си купите поставка за крака с регулируема височина.

На някои може и да не им харесва този модел и да предпочитат някое бюро от онези, които не са ергономични, но са красиви и компактни. Въпрос на вкус, би казала котката, ако можеше да говори.


Бюрото лесно може да се превърне в "стоящо бюро" с няколко кутии: Стоящо бюро.
Бюро за компютър - презареждане. Добавяне на модули за получаване на "стоящо бюро".

Коментари

  1. Прекрасна котка! :)))

    П.П.
    И бюрото не е лошо...

    ОтговорИзтриване
  2. Аз лично бих заложил на П образно бюро. Така ръцете ще се подпират на по-голяма площ а не само китките.
    Също, на подложката за крака може да се добави отоплител за ламиниран паркет, и зимно време да ти е топло на краката.

    ОтговорИзтриване
  3. На показаното по-горе бюро не си подпирам само китките. Ръцете от лакътя до китките са подпрени на бюрото. Обърни внимание на разстоянието от ръба на бюрото до клавиатурата - на снимките е показано обичайното място на клавиатурата.

    А топлината през зимата се осигурява от парното отопление. Разбира се и чорапи с подходяща дебелина не са излишни. Отопление за краката би било overengineering.

    ОтговорИзтриване
  4. О, съжалявам, че чак сега отговарям. Периодично препрочитам блога и не следя за отговори. :)

    Когато мислех моето бюро, мислех и бюро за половинката, а тъй като на по-голяма част от жените, краката винаги са студени, мислих и в тази насока. Същевременно, температурата в стаята може да е по-ниска, което би намалило разходите за отопление. Разбира се, всеки прави каквото реши за добре, аз просто споменах идея, която може да Ви се стори удачна. :D
    А относно лактите... трябва или ръцете да идат напред, или само едната да е облегната на целия плот. Поне на мен така ми идва,
    Все тая, важното е, че сте направил нещо което Ви върши работа. ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Браво, готино бюро Стойков и аз, чак сега откривам твоя Блог но има доста интересни постове.
    По текущата темата ще споделя, че тъй като прекарвам доста време пред pc-то се сдобих с бюро с повдигащ механизъм, което ми позволява да работя прав и за сега съм доста доволен. :)
    Успех!

    ОтговорИзтриване
  6. Това е пълен абсурд - компютара, както е набутан долу в дясно, ще изгори при по-дълга употреба, защото няма от къде да се проветрява.
    Тази част на бюрото е от оригиналното бюро, но и тя не е премислена.

    Най-удобното „бюро“ за лаптоп, открих случайно - малка гладалня масичка. Сядаш където ти е най удобно - диван, спалня, фотьойл... - поставяш масичката над кракати си (има достатъчно място за мишката), и можеш да работиш и 20 часа в денонощието, без да се умориш. ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Охлаждането се осъществява главно чрез въздушния поток задвижван от вентилатора на захранването. Незначителна част от топлината се излъчва от металната кутия.

      Доказателство: температурата на кутията се различава незначително от температурата на въздуха (при докосване се усеща „студена“).

      Изтриване

Публикуване на коментар

Финансовите услуги и червената лента

Да спрем банковия и картовия лобизъм

Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Ново! От 2023 година! Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ДОПК. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Популярни статии

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Ремонт на печка духалка (ремонтирана преди това неправилно от неизвестен майстор)

По-лоша частна пощенска услуга от Български пощи? Запознайте се с услугата „пощенско писмо“ на Еконт

Политиците пак заговориха, че щели да създават работни места

Данък върху финансовите транзакции

Блогове

Още, още блогове

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още