Глобално затопляне или глобално застудяване – кое е по-опасно?

Покрай тази истерия с глобалното затопляне (наричано напоследък "промени в климата") се омаломажава риска от глобално захлаждане, последиците от което може да са по-опасни за хората от евентуалното и хипотетично бъдещо глобално затопляне.

Климатичните модели, според които предвиждат глобално затопляне не са много по-надеждни от тези, които предвиждат глобално застудяване.

Намаляването на глобалните температури може да доведе до сериозно намаляване на ефективността на земеделието и да доведе до поскъпване на храната.

Увеличаването на глобалните температури и нивото на въглероден диоксид в атмосферата може да доведе до увеличаване на ефективността на земеделието (в глобален план – в отделни региони ще бъде невъзможно да се отглеждат същите растения ефективно или изобщо, но в други ще стане възможно да се отглеждат ефективно растения, които в миналото не е можело да бъдат отглеждани).

Коментари

Популярни статии

Търся си приятелка

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Проблемът с амплитудно модулираната светлина и ползването на широчинно-импулсна модулация за регулиране на яркостта на светлинни източници

Как да решим проблема с обувките лесно – просто си купете с няколко номера по-големи обувки и сложете един или повече слоя допълнителни стелки

Съществуват ли наистина мемите? Истински „неща“ ли са или измишльотина на шарлатани (подобно на чакрите, аурите и рептилите, дегизирани с човешка кожа)? Лоши ли са психическите вируси?

Коментарите към статията "Търся си приятелка" станаха много

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още