Знаеш ли какви промени в законите ти готвят? Готов ли си да се подчиняваш на господарите си?

Нашите законотворци (които изобщо не взимат пари за писане на закони) пак пишат промени в закон по много подозрителен начин. Промените са "скрити" в края на проект за закон, в заглавието на който се твърди, че ще се изменя ЗДДС. Обаче се оказва, че това не е съвсем така - променят се и други закони...

Опитват да вкарат промени, които само до преди месеци не успяха! Дали този път ще успеят да гласуват в интерес на тесен кръг лица?

Демокрацията работи само ако гражданите се интересуват какви закони смятат да се гласуват в Народното събрание. Също така, за да работи демокрацията, се налага и народните представители да са наясно с това, което гласуват.

Да спрем банковия лобизъм!

Купувате ли си скъпа бутилирана вода с примеси от магазина?

Може да се пие просто вода. Чешмяна минала през филтър. Вместо да се купува вода с примеси в бутилки на абсурдни цени от магазина. Все още не е забранено да не си купувате „напитки“ от магазина.

Коментари

 1. Мда. Аз пия филтрирана вода от чешмата. Тя излиза на същата цена като водата от магазина. Просто не се занимавам с бутилки и ми е по-удобно. Моето семейство изпива по около 20 литра вода на седмица вкъщи, защото през повечето време сме на работа/училище. Една туба от 10 литра струва 1.35 в Билла. Тоест струва ни 2.70 на месец. В момента филтъра, който използвам струва 8 лв и е добре да се сменя на 3 месеца, защото иначе ще се завъдят амеби, плесен и водорасли. Затова пак давам 2.70 на месец. Колкото са абсурдни цените на бутилираната вода, толкова са абсурдни и цените на филтрите.

  ОтговорИзтриване
 2. аз също съм с филтърна система. Представлява три 10 инчови филтърни колони свързани последователно, а водата си точа от допълнителна чешмичка, монтирана до основната. Производителя е полски, казва се "аквафилтър". За да няма реклама няма да казвам кои са вносителите(знам за два).

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Тези филтърни колони не те ли е страх, че ще избухнат и ще стане море у вас?

   Изтриване
  2. Не, ползвам ги от 2013 година и няма проблеми. Филтрите(с активния въглен) са за по 6 тона вода. Сменям го веднъж в годината, като сменям и механичния (5 микрона) който го дават "лайфтайм", ама при цена от 3 лева... и всичко ми стъпва на 10 лева годишно.

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни статии

За вредата от озонаторите и йонизаторите на въздух

Търся си приятелка

За вредата от позитивното мислене (положителното мислене) - какво мислят истинските психолози по въпроса

Пентагонът търси аналитици-тролове, говорещи български език, за разузнаване от открити източници и манипулация на общественото мнение в България чрез социалните мрежи

Как да решим проблема с обувките лесно – просто си купете с няколко номера по-големи обувки и сложете един или повече слоя допълнителни стелки

Снимане на публични и обществени места - правни аспекти

Плодчетата в компота отиват на дъното когато го отворим - може ли да се обясни с антропния принцип?

Филтрирането на Интернет е противоконституционно и голям срам за българите (поне тези от тях, които не са с робско мислене)

Блогът на Григор Гачев

Блогът на Майя Маркова

Блогът на Петър Стойков

Блогът на Begem0t

Блогът на Димитър Кръстев

Книголандия

Блогът на Александър Бизарски (Sparx)

Блог за книги

Блогът на chitanka.info

Блогът за икономика

Институт за пазарна икономика

Блог на Институт за радикален капитализъм "Атлас"

Пещерата на неандерталеца

Още блогове

Всички публикации в блога (цъкни тук за да се отвори архива)

Показване на още